Du er her: Hjem/Eldre nyheter

Kjøpesentre stikker kjepper i hjulene for konkursboer

En del kjøpesentre i Norge har leiekontrakter som forbyr forretningene å annonsere med konkurssalg og opphørssalg. Når forretningene går konkurs, blir også konkursboene nektet å bruke slike salgsmetoder. Utgangspunktet for dette er dekningsloven § 7-10, som tilsier at boet trer inn i leieavtalen på de vilkår skyldneren hadde. Dette gjør det vanskelig å realisere eiendeler i et konkursbo så raskt som bobestyrer ønsker, noe som igjen fører til tap for kreditorene.

Advokat Trygve Tønnessen sier til Konkursrådet at han som bobestyrer må få lov til å annonsere med en eller annen form for rabatt. Ofte haster det med å bli kvitt varene, og da må man annonsere med det som trekker flest mennesker.

Steen & Strøm ASA har bare forbud mot bruk av "konkurssalg", og Sigbjørn Hoem mener at "opphørssalg" fungerer like bra. Advokat Tønnessen mener imidlertid at "konkurssalg" trekker flest mennesker, og at det er uheldig for boet at dette ikke kan brukes.

I KLP Eiendom sier Kjell Strømme at de ikke godtar "konkurssalg", "opphørssalg" eller "avviklingssalg" fordi dette får negative konsekvenser for de andre leietakerne. Han sier videre at konkursboer kan annonsere med vanlig salg og bruke litt lengre tid på å bli kvitt varene. Han mener det langtfra er sikkert at dette fører til tap for kreditorene, ettersom man da kan ta høyere priser.


Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS