Du er her: Hjem/Eldre nyheter

Skoleaksjonen mot svart arbeid i Hordaland

I Hordaland drives det aktivt arbeid for å forebygge svart arbeid. Det satses på holdningsskapende tiltak hos skoleelever.

I år er fokus på to av bransjene der vi av kontrollerfaring vet at det forekommer en del svart arbeid. Dette er også bransjer der konkursene har vært mange. I stedet for å bare fokusere på de som blitt tatt i kontroller, er fokus snudd mot de som er under utdanning for å forsøke og forebygge. Videregående skoler i Hordaland, med Bygg-fag og Hotell og restaurantfag har fått besøk der det er blitt informert om svart arbeid.

Tema har vært : "Hva er svart arbeid, hva er ikke svart arbeid og hvilke konsekvenser får det for deg hvis du arbeider svart ..."

Elevene har møtt representanter fra :

  • Reiselivsbedriftenes Landsforening,
  • Entrepenørforeningen - Bygg og Anlegg
  • Ligningskontoret
  • Kemnerkontoret
  • Fylkesgruppen mot svart arbeid i Hordaland

I tillegg til at representantene har fortalt fra sine felt, har det vært vist en video som har vært til ettertanke for elevene. Diskusjonen har til tider gått høylytt, og det er kommet frem mange synspunkter. Alle elevene som ønsket kunne være med på en slagordkonkurranse. Det kom inn 1972 forslag til slagord. Juryen hadde en vanskelig jobb med å plukke ut vinneren. Slagordet som vant ble : " Jobb kvitt og du har gjort ditt". Vinneren får overrakt en hvit sykkel den 25.april.


Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS