Du er her: Hjem/Eldre nyheter

Bokoordinator-prosjektet omtalt i dansk avis

”I Oslo kan de samarbeide” er tittelen på en artikkel om samarbeidet mellom Konkursrådet og Oslo-politiet i den danske avisen Fyens Stiftstidende. 

- Det var allment kjent at politiet i Oslo knapt fulgte opp anmeldelser fra konkursboene. I flere tilfeller opplevde vi at selskap meldte flytting til Oslo rett før de ble begjært konkurs, forteller leder for Konkursrådet, Knut Ro, til den danske avisen.

Avisen viser til statistikk som viser at antall anmeldelser gikk drastisk ned, mens antall tiltaler økte markant, fra prøveprosjektet startet i 2010 og fram til 2012.

I tillegg ble kommunikasjon mellom bostyrere og politi langt mer effektiv, og behandlingstiden ble redusert fra det som ofte var flere år, til to-tre uker. Et nytt anmeldelsessystem gjør at anmeldelser som gjelder skatt, blir meldt videre til Skatt Øst, som så vurderer politianmeldelse.

Som tidligere omtalt på Konkursrådet er nå bokoordinator-prosjektet gjort permanent fra 2013. Som nevnt i artikkelen til Fyens Stiftstidende vurderes prosjektet også utvidet til andre deler av landet.

Oppslaget i Fyens Stiftstidende finner du ved å laste ned pdf-filen under. 

Vedlegg
Fyens Stiftstidende - "I Oslo kan de samarbejde"


Web levert av CustomPublish AS