Du er her: Hjem/Eldre nyheter

Flere tiltaler, færre henleggelser

Mer enn dobbelt så mange forelegg og siktelser innen konkurskriminalitet i Oslo politidistrikt i 2011, viser årsrapport fra Oslo byfogdembete.

Oslo byfogdembete omtaler i sin årsrapport for 2011 et prøveprosjekt mellom Oslo byfogdembete, Oslo politidistrikt og Konkursrådet. Målet med prosjektet var bedre oppfølging av straffbare forhold i konkurs og bedre ressursutnyttelse, og fra 1. januar 2011 ble det innført nye rutiner og økt samarbeid mellom enhetene. Tall fra fjoråret viste en nedgang i anmeldelser og henleggelser, og en sterk økning i forelegg og siktelser av konkurskriminalitet sammenlignet med 2010.

Bostyrere anmelder nå færre saker enn tidligere, etter at Oslo politidistrikt har opplyst om hvilke type forhold som vil bli etterforsket, og hvilke som ikke vil bli forfulgt. Ressursene konsentreres om de sakene som blir anmeldt, og langt større andel av de anmeldte sakene blir nå fulgt opp av politiet. Oslo politidistrikt uttaler at de forventer en ytterligere reduksjon av henleggelsesprosenten i 2012. 

 

Web levert av CustomPublish AS